Google I/O (Google Glasses, Nexus 7) si Chrome 20

Zilele acestea se desfasoara in conferinta Google I/O in San Francisco. Conferinta are ca specific sistemul de operare Android OS, de aceasta data fiind anuntat Android OS 4.1 Jelly Bean.

Google I/O

Nu vom vorbi atat de mult despre acesta (sper sa apuca sa scriu mai multe pe InspectorGadget) dar vom vorbi despre dispozitivele lansate sau anuntate in cadrul conferintei. Daca nu ati fost deja pusi la curent cu noutatile, in randurile ce urmeaza va asteapta o surpriza de proportii :).

Google Glasses

Ochelarii inteligenti Google Glasses au fost vazuti si inainte de eveniment, dar nu intr-o demonstratie atat de puternica.

Desi nu au fost detaliate specificatiile ochelarilor, dezvoltatorii prezenti la Google I/O pot precomanda o pereche ce va fi livrata abia anul viitor (pretul fiind de 1500$). Pentru restul doritorilor, dispoinibilitatea a fost anuntata pentru anul 2014.

Google Nexus 7

La fel de asteptata precum tableta Microsoft cu Windows 8Google Nexus 7 este produsa de Asus si costa doar 199$.

Google NExus 7

Cele doua detalii sunt foarte importante. In primul rand avem un partener ce construieste deja unele dintre cele mai bune tablete de pe piata (Asus Transformer Prime) si apoi avem un pret de achiztiei foarte mic, comparativ cu al tabletelor Android facute pe vapor.

Peste acestea avem si ultimul sistem de operare – Android OS 4.1 Jelly Bean si garantia update-urilor in perioada urmatoare.

Dar lucrurile bune nu se opresc aici. Specificatiile hardware ale tabletei sunt cel putin la fel de interesante:

Procesor: nVidia Tegra 3 – Quad Core
Ecran: 7 inci – 1280x800px IPS acoperit cu sticla Corning
Greutate: 340gr
Memorie RAM: 1GB
Spatiu de stocare: 8/16GB
Conectivitate: Micros USB< Bluetooth, Wi-Fi, NFC
Baterie: 4325mAh (8 ore de utilizare)

Sincer, abia astept sa pun mana pe ea.
Iar daca luam in considerare faptul ca Microsoft Surface cu Windows 8 RT va rula pe hardware asemanator, putem spera ca si pretul sa fie in aceeasi zona.

Google Chrome 20

In timpul conferintei, dar nu in cadrul acesteia, a fost lansat si Google al 20-lea.

Google Chrome 20

Daca pentru Windows noutatile constau in rezolvarea unor buguri de securitate – pentru gasirea carora Google a platit peste 10000$ – ei bine, utilizatorii de Linux au motive reale de bucurie.

Google Chrome 20 vine cu o noua implementare a plugin-ului Flash. Adobe va renunta la suportul Flash pentru Linux, dar prin intermediul acestui plugin (PPAPI) Chrome reuseste sa ofere utilizatorilor sai o experienta web inca nelimitata.

Ah.. si era cat pe ce sa uit. Linkul pentru descarcarea Google Chrome este cel obisnuit:

Download Google Chrome 20

2 thoughts on “Google I/O (Google Glasses, Nexus 7) si Chrome 20”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>