Personalizare Windows 7 – modifica transparenta ferestrelor

Cu siguranta cresterea transparentei ferestrelor nu este un lucru de facut atunci cand vrei sa cresti productivitatea sistemului. Este doar o modificare de infatisare a sistemului de operare si cu siguranta poate lua ochii.

Aplicatia prezentata astazi nu este o extensie a interfetei Aero si nici nu o activeaza in caz de lipsa. In schimb, face ca ferestrele sa aiba in totalitate un anumit grad de transparenta.


O recomand acelora care nu au hardware-ul necesar pentru a tine activat Aero (netbook-uri sau calculatoare cu placi video integrate) dar care doresc o parte din transparenta Windows 7:

Windows 7 transparency 

Programul, dezvoltat pe SevenForums, arata ca in imaginea de mai jos:

Si poate fi descarcat folosind link-ul: Download System Transparency

PS: programelul nu trebuie instalat, ci ruleaza ca o aplicatie portabila.
PS2: o functie interesanta este cea de atribuire a transparentei pentru iconitele de pe desktop:
Desktop transparent icons

6 thoughts on “Personalizare Windows 7 – modifica transparenta ferestrelor”

  1. Sincer nu prea ma dau in vant dupa asa ceva…poate daca as fi avut Windows XP sigur l-as fi incercat dar transparenta icoanelor e interesanta.Oricum gusturile nu se discuta…poate altora le place:D.Am mai gasit un programel pe DeviantART prin care poti sa faci tot felu de chestii cu icoanele prin taskbar(ex:marimea iconitelor, pozitionarea lor pe lungimea taskbar-ului si multe altele).:)
    link: http://kishan-bagaria.deviantart.com/art/7-Taskbar-Thumbnail-Customizer-156609502

  2. Eu vreau sa stiu cum dezactivez transparenta ferestrelor, cum fac sa nu se mai inegreasca ecranul cand instalez un nou program, cum sa mearga standby mai mult de 6 ore ca dimineata sa nu gasesc laptopul aprins, cum gasesc de unde downloadez w7 home 64 bit ca laptopul a venit f dvd, de ce nu mai merg descarcate torentele, nici utorrent , nici bittorrent… lista ar putea continua. Mie w7 mia adus numai probleme, erori, incompabilitati nervi, timp pierdut ca imi vine sa iau laptopul si sa dau cu el de pamant, stau blocat de cateva zile si nu gasesc nici un raspuns si nimeni nu imi raspunde ?

    Unde sunt avantajele laudate fata de xp, eu gasesc numai incompabilitati, nu mai pot descarca poze de pe tel. mobil SHG E 590 , probabil nu pot sa folosesc nici multifunctionala ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>